Противозачатъчните може да ви разделят

Контрацептивите са променили женския вкус от предпочитането на мачовци като Шон Конъри през 60-те до днешните по-момчешки лица като Лео ди Каприо

 

Снимка: ЕПА/БГНЕС Зак Ефрон участва в много младежки сериали и филми.

Контрацептивите са променили женския вкус за мъжете от предпочитането на натурални мачовци като Шон Конъри през 60-те до днешните по-изнежени и момчешки лица като Джони Деп и Зак Ефрон, вярват учени, цитирани от в. "Дейли телеграф".
Според британски изследователи от Университета в Шефийлд противозачатъчните влияят върху това кое дамите намират за привлекателно, т.е. върху избора им на "мъжки".
Учените смятат, че това може да доведе до форма на "неестествен подбор" и да застраши генетичната съвместимост между двойките.
Установен факт е, че привличането на жените към мъжете и възприятието им за мъжката атрактивност варират в зависимост от това в коя фаза на менструалния си цикъл са. Точно преди овулацията дамите се струват по-привлекателни на мъжете, а на самите тях започват да се нравят повече "мъжкарите".
Редовната употреба на "хапчето" обаче елиминира тази зависимост и следователно жените започват да предпочитат едни и същи мъже през целия месец, а именно близък до тях генетично по-женствен и "домашен" тип.
Ако тази теория се потвърди, тя може отчасти да обясни защо днес Леонардо ди Каприо предизвиква у дамите по-голямо сърцебиене, отколкото по-грубия здравеняк Кърк Дъглас в миналото. Според един от индиректните изводи на изследването ако започнете да пиете противозачатъчни, след като тръгнете с някой, това може да застраши възможността да останете с него в дългосрочен план.
"Въпреки че ползите и предимствата от контрацептивите за женското здраве и интимния живот на двойките са големи, съществува вероятност те да влияят върху женската психика по начин, който тепърва започваме да откриваме", казва д-р Александра Алверн от университета, цитирана от изданието.