9 сладки тайни за мъжката възбуда

 

Смяташ, че даже насън да те бутнат, пак ще можеш да изрецитираш най-горещите точки и маршрути в мъжкото тяло? Вероятно това е така. Обаче хайде да включиш в действие тези обикновено пренебрегвани принципи на удоволствието и после да си говорим пак? Под "после" имаме предвид, след като докараш другарчето си по легло до неопитвана досега форма на похотлива нирвана.

Естествено, че когато става дума за секс, средностатистическият мъж си е отворена книга. В която може да прочетеш цялата му похотлива програма, без да си даваш грам зор. Той те отрупва с внимание и мили жестове? Значи си негов тип и иска да те вкара в леглото си. Вече сте там, целувате се страстно и установяваш, че има ерекция? Значи няма спор дали е възбуден и всичко си е ОК. А дали е успял да достигне крайна точка, или се преструва? Ха-ха, нали не го питаш това последното сериозно? За разлика от нашия пол, който може на 100% успешно да изимитира оргазъм (друг е въпросът дали има смисъл), при мъжете е доста трудно да пропуснеш прекосяването на финала поради очевадната еякулация и промяната в ерекцията. Оттук нататък обаче телесните маркери на коя степен на възбудата и удоволствието се намира твоят човек, са строго индивидуални и могат да варират от супер директни до супер дискретни.
Независимо дали той е от бурните натури, или от тихите еротични води, ако искаш да го оставиш без дъх от удоволствие, трябва да бъдеш нащрек и за най-малките физиологични промени, които се случват с тялото му. Колкото по-добре познаваш чувственото му Аз, толкова по-добре ще можеш да го задоволиш. И понеже сме сигурни, че целиш точно това, открихме девет неща, които не знаеш за мъжкото удоволствие - от мястото, което той наистина иска да докосваш по-често, до изненадващия начин, по който преценява доколко ти е харесало изживяването. След като научиш тези чувствени истини, ще си в състояние да подкосиш краката на любимото ти същество, както никога досега.
1. Твоите телесни "недостатъци" го възбуждат
Знаеш, че мъжете са визуални създания, които обичат да съзерцават чисто голата ти версия. И колкото и да мрънкаш на гаджето си за размера на задните си части, количеството целулит, което си отглеждаш и незадоволителната гръдна обиколка, той твърдо ще си остане на мнението, че си страхотна. Като дори ще е почти искрен. Цялата истина е, че съществува една конкретна точка, в която другарчето ти по страст действително вижда тялото ти през розови очила и го боготвори. И този миг на труимф и блаженство за теб настъпва по време на същинската част на акта, във фазата на платото или възбудата. Установено е, че тогава в мъжкото тяло се освобождават огромни количества серотонин (както знаеш, това е хормонът, повишаващ настроението), който „отмива” способността на другарчето ти по страст да забележи леките ти несъвършенства тук-таме. Голяма част от които съществуват само в твоята глава, разбира се.
Така че се гмурни в разгара на екшъна и без притеснения опитай точно неприличната конфигурация, която досега нарочно си избягвала. Например ако си особено чувствителна на тема площ на задните части и затова предпочиташ мисионерската поза, този път напук избери кучешката. Или се притесняваш от предната си фасада? Мини в ездачката и направи откровена чупка в кръста назад към краката му, за да разкриеш разгърната гледка към бюста и стомаха. Гаранция, че той ще сграбчи новата похотлива панорама с две ръце.

2. Той иска да се спреш по-дълго върху зърната на гърдите му
Както Cosmo е подчертавало неведнъж, тази мъжка телесна зона е точно толкова богато снабдена с нервни окончания, колкото е и при нашия пол. Следователно насладата при стимулацията й е не по-малка. Внимание обаче, сега ще ти извадим още един много силен коз защо не бива да пренебрегваш въпросното място! Слушаш ли внимателно? В проучване, публикувано в западно издание за сексуална медицина, повече от половината от интервюираните мъже на възраст от 17 до 29 години признават, че този вид похотлива стимулация не просто е увеличила възбудата им, а направо ги е запратила на седмото еротично небе. И според специалистите, провели въпросната анкета, това се получава, понеже когато зърната биват стимулирани, мускулите, които ги обрамчват, се съкращават. Кръвоносните съдове там се пълнят с кръв и се превръщат в силен еротичен епицентър, който разпраща вълнички наслада по цялото тяло. 
Внимание обаче! Не очаквай твоят човек сам да си изпроси този тип докосване: едва 17% от мъжете в анкетата биха помолили директно за това. Вземи нещата в свои ръце... и устни. Ето един примерен подход: започни да галиш зоната с върха на пръстите си, после смени с много нежно пощипване, което да е прелюдия към оралните ласки, които включват език и ле-е-еко хапане и засмукване. Трябва да сменяш силата на стимулацията, защото това държи нервните окончания нащрек и съответно покачва нивата на доставяна наслада.

3. Съществува и мъжка G-точка
Каква огромна златна мина за удоволствие е твоята G-точка, си знаеш прекрасно. Обаче дали си наясно, че твоят човек също притежава такова бутонче за директна телепортация на седмото небе на плътските висини? Една малка зона плът, чиято стимулация ще изтръгне стонове на наслада от сладките му устни. Става дума за простатата му - малка колкото кестен жлеза, която се намира под пикочния мехур, в основата на пениса. И стимулацията на въпросната гореща точка в еротичното интро, непосредствено преди същинската част на похотливия ви екшън, ще го превърне в твой фен и роб во веки веков. Не се иска да направиш кой знае колко сложна и завъртяна маневра, даже напротив. Просто трябва да сключиш длан около върха на ерекцията и да натиснеш внимателно надолу, към таза. По този начин караш гъбоподобната тъкан на пениса да се трие в простатата. И имитираш усещането, което той изпитва по време на дълбоко проникване.

4. Неговият перинеум моли да бъде стимулиран
Е, да, това не е най-секси възможната зона плът в тялото му от визуална гледна точка. Но перинеумът, който представлява гладкото парче кожа между тестисите и ануса, е сред най-ценните притежания на един мъж в еротично отношение. Понеже е също толкова чувствителен, колкото е и пенисът. За разлика от него обаче той масово бива пренебрегнат от жените, което го прави още по-гореща точка, чиято експлоатация определено си струва. Важно е да подходиш внимателно към въпросната гореща дестинация, понеже деликатното й местонахождение може да стресне твоя човек. Най-добре е да го направиш по време на мисионерската поза, като се пресегнеш между бедрата му с едната си ръка. Когато достигнеш мястото зад тестисите, свий пръсти и натисни с равната повърхност на палеца и показалеца между втората и третата става, или само с палец. После започни да правиш малки кръгчета по и обратно на часовниковата стрелка, както и напред-назад.

5. Не само ние примираме за плътски комплименти, когато се озовем в леглото
Когато се стигне до момента с голата истина, тоест свалите всички дрехи от себе си, елементът на леко притеснение „дали изглеждам достатъчно горещо” важи не само за теб. Естествено, че твоят човек се носи на вълната на еуфорията, понеже най-сетне се е стигнало до онова, което му се е искало от доста време насам. Но паралелно с това той се чувства ужасно уязвим и има огромна нужда от твоите комплименти. В този момент една реплика от твоите устни може както да го накара да се почувства невероятен сбор от Супермен, Батман, Брад Пит и Джеймс Бонд, така и да го сравни със земята. Кажи му нещо мило, дори да е някой стар, супер изтрит лаф от сорта на „страхотен си” – колкото и да не ти се вярва, ще свърши чудесна работа. Плътските комплименти дават супер ефект именно на тази фаза, защото разумът на мъжа все още не е заглушен от оргазмената вълна.

6. Той те гледа в лицето, за да получи потвърждение
Ето ти един много забавен и полезен факт: по време на секс твоят човек може да бъде далеч по-малко погълнат от тялото ти, отколкото от лицето ти. Това сочат данните от неотдавнашно университетско проучване, което обяснява причината за явлението по следния начин. Понеже тялото на една жена не разкрива супер ясно нивата на възбудата й, мъжът следи изражението й, защото там се изписва много красноречиво доколко се наслаждава на ставащото. И той може във всеки един момент безпроблемно да се ориентира дали дадена техника има супер задоволяващ ефект, или е време да смени чувствената тактика. Този подход има и един страхотен скрит бонус резултат: преплитането на погледите по време на секс увеличава усещането за близост помежду ви – не само в спалнята, а и извън нея.

7. Познато ли ти е това неочаквано горещо местенце?
По време на любовната увертюра има малко ерогенни зони, които удостояваш с внимание нонстоп и обикновено това са устните му, шията и вероятно ушите. Всеки мъж обаче има една ерогенна телесна територия, която много рядко влиза в експлоатация. Вярваш или не, става дума за носа. Като изключим устните, той съдържа повече нервни окончания, отколкото която и да било друга част на лицето. Тази зона плът е богата и на кръвоносни съдове и това я прави ужасно чувствителна към допир, като текстурата на ноздрите напомня тъканта на пениса. С други думи, колкото повече внимание обърнеш на тази зона, толкова повече увеличаваш тръпката в зоната под кръста му. Е, сега, не казваме, че трябва да се лепнеш като гербова марка за носа му, нито че трябва да предприемеш детайлно проучване на ноздрите. Целувки и леко гризване на връхчето на носа са напълно достатъчни. Или опитай да плъзнеш пръст от носа надолу до корема и гениталиите и после го върни обратно до носа. Така затваряш похотлива верига, включваща ключови горещи местенца по тялото му.

8. Той не може да не го даде мъжкарската
Когато мъжът е на милиметри разстояние от финалната линия, той се предава във властта на най-първичните си инстинкти. Ето защо и най-нежният любовник може в тази фаза неочаквано да прояви по-грубо поведение, като те сграбчи за гърдите или задните части или превключи на по-агресивен режим на целувки. Нещо повече - той тайничко се надява ти да му върнеш жеста, като заровиш пръсти в косата му, прокараш нокти по гърба му или го плеснеш по задните части. Всъщност няма особено значение какво точно ще направиш, важното е играта една идея да загрубее. Естествено, не бива да прекаляваш с мечешките страсти - вярно, че кожата му е по-дебела от твоята и по време на оргазъм прагът му на търпимост към болка става особено висок, но това не означава да разиграеш партия кеч, като му пуснеш кръв, го насиниш и му оставиш прочие трайни спомени от любовния ви екшън. Просто увеличи натиска – като изключим зоната на гениталиите, която става особено крехка и чувствителна, останалата част от тялото му буквално прелива от вещества от сорта на окситоцин и ендорфини, които действат като натурална анестезия. Така че стига да не го изплющиш с все сила с камшик, няма да го заболи и всичко ще е наред.

9. Колкото по-дълго издържи той, толкова по-силна ще е крайната му точка
На същинската фаза на акта, докато е потънал в дебрите на тласъците, всичките телесно-физиологични параметри на мъжа - ускорен сърдечен ритъм, ускорено дишане, напрегната мускулатура - са в пикови нива. И организмът му инстинктивно се стреми възможно най-бързо да се отърве от това екстремно състояние, като достигне кулминация. Колкото по-дълго успееш да задържиш фазата на напрежение обаче, толкова по-силен и разтърсващ ще е моментът на освобождаване.
Как да разбереш, че той се приближава към финала? Много просто, наблюдавай тестисите. Когато достига ръба, те се прибират до тялото му. И за да отложиш оргазма, трябва внимателно да ги издърпаш обратно надолу. Тази простичка маневра оказва невероятен горещ ефект. Твоят човек не си дава сметка, че направляваш чувствения му маршрут, а просто усеща горещите приливи и отливи, като всяка следваща вълна удоволствие става още по-интензивна от предната. Как да не се побърка от страст при това положение?

Еротично интро
Запали огъня на страстта, докато още сте извън леглото

Нажежи атмосферата
Заложи на пикантна храна с люти чушки. Ефектът на веществото капсайсин в тях увеличава сърдечния ритъм и зачервяването на кожата, имитирайки признаците на сексуална възбуда. И ние често вземаме тези физиологични реакции за силен прилив на страст към любимото същество.

Търси мнението му
Понеже мъжете са програмирани да разрешават проблеми, поискай съвет за страхотно място за ваканция или някой филм, който си струва да се види. Така ще повдигнеш самочувствието и съответно либидото му.

Оцени го по достойнство
Втренчи се в очите му, после премести поглед върху устните му и бавно се върни обратно върху очите... след което се усмихни. Тази последователност на движения от езика на тялото му подсказва, че нямаш търпение да останете насаме.