Топ 10 релаксиращи хобита

Стресът е чест спътник на ежедневието, а най-добре можете да отървете от него като си намерите релаксиращо хоби. Ето 10-те най-популярни сред възможностите:
1. Градинарство
Ако имате щастието да живеете в къща с двор, грижата за градинката ще ви осигурява насладата от свежия въздух. Друг вариант е да си монтирате саксийници и да започнете да купувате саксии с цветя.
2. Риболов
Риболовът е друг любим начин за почивка – вода, спокойствие, тишина. Освен това, никой не е казал, че риболовът е само за мъже, може да се сподели с цялото семейство, както и с приятели.
3. Албуми
Става дума за онези книжки, които пълните сами със снимки, картинки, спомени... Така сте сигурни, че ще запазите момента, а пък и винаги, когато ви е тъжно ще можете да ги разглеждате, припомняйки си хубавите мигове.
4. Плетене
Това занимание е свързано колкото с умения, свързани с ръцете, толкова и с творческите ви умения – плетенето е истински занаят. А и резултатът си струва.
5. Фотография
Това може би е най-практикуваното хоби в последните няколко години и не случайно, винаги се усеща магията на това да запаметиш даден момент.
6. Дърводелство
Дърводелството е занаят на стотици години и все още много хора не само работят, но и обичат да работят с дърво. Процесът е приятен и креативен.
7. Рисуване
Разбира се, че не всеки умее да рисува, но нищо не може да попречи да го използвате като средство за релакс, дори и резултатът никога да не напомня картината в главата ви.
8. Музика
Когато става дума за релакс и почивка повечето хора си представят музика. Свиренето на инструменти или просто слушането на музика има способността да подобри настроението.
9. Писане
Писането е чудесен начин за отстраняване на стреса. Щастливи са хората, чиято професия е свързана с това.
10. Шиене
Шиенето на машина е не само отпускащ, но и креативен процес, особено когато умеете да го правите. Така можете да украсите и разнообразите дома си с ръчно изработени възглавници, завеси, покривки...