Когато ви боли стомахът

Когато ви боли стомахът • Ако имате болна жлъчка добре действат запарките от корен на цикория, от цвят на лайка, мента, жълт кантарион (поотделно или смесено). Препоръчват се сок от черна ряпа, маслинено масло с лимонов сок - по 1 супена лъжица сутрин на празен стомах.
• Една голяма глава цвекло или няколко малки се заливат с вода толкова, че да ги покрие. Сместа се оставя да заври на бавен огън. Вари се дълго, докато се сгъсти и стане като сироп. Пие се по половин чаша три пъти на ден преди ядене в продължение на 3-5 месеца.
• В продължение на 2 месеца да се пие всеки ден преди ядене по половин чаша сок от кисело зеле.
• Залейте с една чаша вряла вода 1 супена лъжица плодове и листа от ягода, оставете да престои половин час и прецедете. Пийте по половин чаша по три пъти на ден след ядене. Препоръчва се за ограничаване нарастването на камъните.
• Смесете по 50 грама корени от цикория и листа от джоджен. Една супена лъжица от сместа се слага в една чаша вряла вода и се оставя да престои 5 минути на водна баня. След 30 минути се прецежда. Пие се по 1-2 чаши на ден.
• При хронични камъни помагат корени и семена от коприва или сок от същото растение. Сварете 1 супена лъжица от нарязани на ситно корени от коприва с една чаша вода на сироп и пийте по 1 чаена лъжичка 3-4 пъти на ден или приемайте стрити на прах корени по 1/3 супена лъжица по 3 пъти на ден. Семената се стриват в порцеланов съд, наливайки вода постепенно, докато се получи нужната гъстота. Приема се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден, половин час преди ядене. Сокът на прясна коприва се пие по 1 супена лъжица на всеки два часа.