Бракът намалява желанието за секса

Митовете, че след като двама души минат под венчило загубват сексуален интерес един към друг се потвърдиха и с доказателства от анкета

В началото на август дъщерята на Бил Клинтън Челси се омъжи за годеника си Марк Мезвински. Дано само девойката не тръгне по стъпките на татко си

Бракът съсипва сексуалния живот, сочи ново изследване. Учените установили, че преди да минат под венчило двойките правят секс над четири пъти в седмицата.

След три години брак обаче, повечето от партньорите свеждат секса до само веднъж на седем дни.

Освен това 60% от двойките смятат, че бракът напълно е унищожил възбудата им от секса.

Малко под половината от женените хора заявяват, че връзката им с половинките е повече като между приятели, отколкото между любовници.

Изследването, осъществено от сайта www.lovinglinks.co.uk  сред 3000 женени двойки, показва още, че 59% от двойките смятат, че сексуалният им живот се е влошил след брака, защото вече не полагат усилие.

Една трета от анкетираните заявили, че вече не харесват партньора си толкова, колкото в началото на връзката.

80% от двойките заявяват, че са започнали да правят рутинен секс - по едно и също време, на едно и също място и с едни и същи пози.

79% от анкетираните казват, че биха били по-щастливи, ако могат да си поспят през нощта, отколкото да правят секс.

Но когато стане въпрос за извънбрачна връзка, те признават, че сексът е бил страхотен спрямо този със съпруга или съпругата.

Една пета от тези, които все още не са изневерили, биха правили секс за една нощ, ако им се отдаде възможност или ако сексуалният им живот с партньора или партньорката им не се подобри.

Същият процент анкетирани казват, че биха разбрали, ако партньорът им внезапно признае, че е спал с друг/а.