Извънбрачният секс причинявал земетресенията

Увеличаването на незаконните сексуални връзки е причината за зачестяването на земетресенията

 

Новини

Увеличаването на незаконните сексуални връзки е причината за зачестяването на земетресенията, заяви аятолах Казем Седиги на петъчната молитва в Техеран.

Природните катастрофи са резултат от нашето собствено поведение, каза Седиги, цитиран от иранския всекидневник "Афтаб".

Многото зле облечени жени (неспазващи традиционното ислямско облекло) покваряват младежите, а увеличаването на незаконните сексуални отношения води до нарастване на броя на земетресенията, уточни аятолахът.

Консервативното духовенство в Иран редовно заклеймява неспазването на изискванията на стриктното ислямско облекло от част от младите иранки, особено в Техеран и в големите градове на страната.

Нямаме друг избор освен да спазваме правилата на исляма, изтъкна Седиги и припомни неотдавнашното предупреждение на президента Махмуд Ахмадинеджад за риска от земетресение в Техеран.

Според Седиги необходимо е още колективно усилие за решаване на проблемите на обществото, предизвикани от покачването на възрастта за встъпване в брак и увеличаването на броя на разводите.

Иран често е разтърсван от земетресения, много от които - разрушителни. Най-силният трус в последните години беше през декември 2003 г., когато загинаха 31 хил. души.